about

TAMARA KRNETA

Diplomirani defektolog, specijalni pedagog, psihoanalitičar u edukaciji

tamarakrneta

O Nama:

Tamara Krneta rođena je u Beogradu, završila je Petu beogradsku gimnaziju, a 2014. godine diplomirala je na Fakultetu specijalne edukacije i rehabilitacije, gde stiče zvanje diplomirani defektolog, specijalni pedagog.

Od januara 2015.godine bavi se društveno-humanim radom i u direktnom je kontaktu sa decom sa smetnjama u razvoju kroz različite programe. Radila je u Školi za decu sa smetnjama u mentalnom razvoju “N.H. Dušan Dugalić” kao pedagoški asistent, a zatim i kao Lični pratilac deteta. U periodu 2017-2020.godine radila je u Humanitarnoj organizaciji Dečje srce koja pomaže osobama sa smetnjama u razvoju kroz sprovođenje integrativnih, psihosocijalnih i edukativnih programa. Kroz timski rad u Dečjem srcu, vođenjem različitih edukacija, akreditovanih programa, mentorisanjem i supervizijom uticala je na socijalne promene i poboljšanje kvaliteta života i rada osoba sa smetnjama u razvoju.

U toku 2016.godine nakon apliciranja za edukaciju iz psihoanalize i pozitivne procene dva trening analitičara primljena je u Psihoanalitičko društvo Srbije, gde trenutno ima status kandidata, odnosno psihoanalitičara u edukaciji. Psihoanalitičko društvo Srbije (Institute of the Psychoanalytical Society of Serbia – PSS) je član Internacionalnog psihoanalitičkog udruženja (International Psychoanalytical Association – IPA www.ipa.world), sa statusom IPA Component Society. Spisak licenciranih psihoanalitičara nalazi se na sajtu, gde se takođe može proveriti i članstvo kandidata koji su u toku svoje edukacije. (http://www.ipa.world/en/copy_roster.aspx )

Da bi kandidat postao psihoanalitičar, potrebno je da kompletira psihoanalitički trening koji se obavlja na tri međusobno povezana nivoa

  • Lična analiza – kandidat za psihoanalitičara svojom trening-analizom treba da se oslobodi onih nesvesnih faktora koji bi uticali na njegov lični psihoanalitički profesionalni život i rad.
  • Izučavanje psihoanalitičke teorije i metoda– organizovan po didaktičkim principima, polazi se od klasičnih psihoanalitičkih postavki, a završava se sa kritičkom diskusijom savremenih pogleda na psihoanalitičku teoriju i praksu.
  • Rad sa analizandom pod supervizijom– kandidat za psihoanalitičara počinje sa sopstvenim psihoanalitičkim tretmanom analizanda. Ovaj rad kandidat obavlja isključivo pod supervizijom starijeg i iskusnijeg kolege, trening-analitičara.

Tamara u svojoj privatnoj praksi radi sa klijentima, psihoanalitičku psihoterapiju.

O svom profesionalnom putu i o edukaciji napisala je u jednom od svojih radova:

"Rad sa ljudima i međusobne interakcije, svesnih i nesvesnih sadržaja, su zahtevne ali i oplemenjuju. Održavanje psihoanalitičke misli i ljubavi prema psihoanalizi kod novih generacija je težnja mame da kroz svoju decu produži svoje psihološko postojanje. Period psihoanalitičkog rada sa klijentom ima svoje ograničenje, kao što i edukacija kandidata ima svoj kraj. Beba koja raste i samostalno korača u svet, deca koja odlaze iz svojih primarnih porodica i osnivaju svoje porodice, klijent bez simptoma koji su ga sputavali, kandidat na domak članstva među psihoanalitičarima je dostignut cilj koji pruža osećaj sigurnosti za obe strane."

psihoterapeut beograd

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER

I budite među prvima koji će saznati za naše radionice, programe i novosti.